Snaga volje, emisija o poduzetništvu



SNAGA VOLJE, emisija o poduzetništvu

 

HRVATSKA TELEVIZIJA, I program, subota, 17.20h

Trajanje: 45 minuta

 

Cilj i ideja emisije

Cilj je osvijestiti hrvatsko društvo o potrebi njegovanja poduzetničkog duha, o tome koliko je važna hrabrost i inovativnost, ali i koliko je važno ustrajati: ne uspiješ li iz prvog pokušaja, pokušaj ponovno! Emisija će imati i zabavni karakter te elemente reality‑emisija, ali njezin primarni sadržaj je poduzetništvo. Želimo na zabavan način u zanimljivim i napetim svakodnevnim poslovnim situacijama gledateljima plasirati informacije o poduzetništvu i poduzetničkim naporima u realizaciji njihovih ideja.

 

Koncept

Šest poduzetnika početnika sa svojim projektima natječu se za vrijednu nagradu od 75.000,00 kuna. U natjecateljskom dijelu emisije poduzetnici početnici obavljaju zadatke kojima simuliramo realne poslovne izazove. Zadacima za natjecatelje pratimo sve faze razvoja poduzetničke ideje – kako uobličiti ideju, kako ju predstaviti, kako naći sredstva za financiranje pa sve do marketinga i prodaje. Tri mentora pomažu natjecateljima u rješavanju zadataka. Tri člana Ocjenjivačkog suda odlučuju tko napušta natjecanje, a tko nastavlja – sve do finala i izbora pobjednika serijala.

 

Natjecatelji:

Valentina Tereza Jonjić iz Ike kod Opatije,

Dario Boras iz Splita,

Iva Šamanić Jureša iz Njivica na Krku,

Ivan Mrvoš iz Solina

Ivana Pavičić iz Pleternice,

i Miran Katar iz Koprivnice

 

Mentori

Kristina Ercegović – poduzetnica. Projektom Business Caféa educira i umrežava male poduzetnike, vodi radionice Sam svoj gazda, piše blog, često je predavač i mentor na raznim startup projektima.

Gvido Prister – poduzetnik, magistar ekonomije koji je u rajskoj prirodi Mrežnice sagradio turističko eko naselje iskoristivši za to sredstva iz fondova Europske unije.

Dalibor Čvek – tajnik udruge poslovnih anđela koji investiraju startup projekte. Organizira i koordinira poslovanje tvrtke ONCE football koja nogometnim profesionalcima nudi statističke podatke o igračima.

 

Ocjenjivački sud

Tijekom emisije imali smo dva stalna člana žirija te gostujuće članove koji su sudjelovali u ocjenjivanju po tri emisije, s tim da je Davor Štern sudjelovao u prve i zadnje dvije emisije.

Stalni članovi:

Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora sektora za industriju te voditeljica odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj u HGK…

Saša Cvetojević, uspješan poduzetnik koji investira u mnoge poduzetničke projekte u ranoj fazi razvoja

 

Gostujući članovi Ocjenjivačkog suda: Davor Štern, rocker, naftaš, ministar, direktor, poduzetnik, graditelj; Davor Runje, DRAP, prva digitalna agencija u Hrvatskoj specijalizirana za promociju na društvenim mrežama; Mirna Marović, predavač na katedri za financije Zagrebačke škole ekonomije i managementa te predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije; Ozren Jureković, glavni direktor poslovnog učilišta VERN; Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću

 

AUTOR I PRODUCENT: Marko Franjić

SCENARISTI: Jasmina i Marko Franjić

VODITELJ: Željko Kardum

REDATELJ: Zoran Margetić

REDATELJ ENG PORILOGA: Mladen Dizdar

 

 

POBJEDNIK PRVE SEZONE EMISIJE SNAGA VOLJE JE:

MIRAN KATAR iz Koprivnice